Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού ευχαριστούν τον Γέροντα Εφραίμ και διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τους.

Άλλος ένας κόλαφος για τους πολιτικούς και τους "νομικούς" εκείνους που ευθύνονται για τη δικαστική εξαπάτηση και κατάχρηση εξουσία που αφορά στην προφυλάκηση του Γέροντα Εφραίμ -και μέσω αυτού αμέτρητων Ελλήνων και μη, πολιτών- αποτελεί το γράμμα που έστειλε κρατούμενος της φυλακής Κορυδαλλού, εκπροσωπόντας τους συγκρατουμένους του της 6ης πτέρυγας.

Ο φυλακισμένος Αντώνης Παπαδάτος, εκπροσωπώντας τους κρατουμένους της 6ης πτέρυγας στις φυλακές κορυδαλλού, έστειλε επιστολή μέσο της οποίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους, προς τον Γέροντα Εφραίμ και ευχαριστεί τον Θεό που τον έφερε κοντά τους!
Άλλωστε, από αυτό εδώ το διαδικτυακό μετερίζι, είχαμε αναφέρει και εμείς ταπεινά, αλλά ενσυνείδητα, στην επιστολή διαμαρτυρία μας (http://ikarios1912.blogspot.com/2011/12/blog-post_8429.html) λόγω της παλαιόθεν γνωριμίας και πνευματικής σχέσης με τον Γέροντα, ότι "Όσο αξιοζήλευτους θεωρούσαμε πάντα τους συμμονάζοντες του Γέροντα Εφραίμ στα κελιά του Βατοπαιδίου, άλλο τόσο θα θεωρούμε τώρα και τους συγκρατούμενούς του στα κελιά του Κορυδαλλού, για την ευλογία που, ενδεχομένως, τους επιφυλάσσεται αν εφαρμοστεί η απόφαση".

Επίσης, για τα πνευματικά τακταινόμενα που σχετίζονταν με την παραμονή του Γέροντα εντός της Φυλακής, αναφέραμε πως "Ουδέν κακόν αμιγές Καλού, (Ειρήνης Καλού)"  (http://ikarios1912.blogspot.com/2011/12/blog-post_5402.html).

Ποία μεγαλύτερη μαρτυρία και αποστόμωση του ισχυρισμού της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, πάνω στον οποίο βάσισε την προφυλάκηση ότι "ο Ηγούμενος είναι άτομο με ροπή στην εγκληματικότητα και την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ύποπτος φυγής κτλ." από εκείνη των ιδίων των συγκρατουμένων του: "Δηλαδή υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλοι δικαστές που τον είδαν από κοντά και έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στον Κορυδαλλό?? Ήμαρτον… (όπως μας έμαθε και ο Γέροντας να λέμε…)". 

Η Επιστολή:

«Με την επιστολή αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Γέροντα Εφραίμ, που στάθηκε δίπλα μας σαν πατέρας μας με την αγάπη, την κατανόηση αλλά και την ηρεμία που μας μετέφερε όλο αυτό το διάστημα.

Με λίγα λόγια και σταράτα, παρά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κορυδαλλό, σε μια φυλακή που δεν χωράει πάνω από 800 κρατουμένους και σήμερα ξεπερνάμε τους 2500 με συνέπεια να κοιμόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο σε κελιά-θαλάμους με 25 άτομα μέσα, παρέα με στρατό από κατσαρίδες και ποντίκια και γάτες που έχουν τύφο, μέσα στο κρύο χωρίς θέρμανση σε μουχλιασμένους τοίχους από την υγρασία που χτίστηκαν πριν από 50 χρόνια, τρώγοντας φαγητό που δεν θα έπρεπε να τρώνε ούτε τα σκυλιά, και κάνοντας μπάνιο με παγωμένο νερό, φωνάζουμε πως υπάρχει Θεός και Τον Ευχαριστούμε που έφερε κοντά μας τον Γέροντα Εφραίμ να μας στηρίξει ψυχολογικά με τη στάση του και τον καθένα χωριστά με την πατρική στοργή του.

Υ.Γ. αλήθεια, ο Γέροντας ήρθε μόνος του στη φυλακή για να μας βοηθήσει σε μια εποχή που το κράτος είναι ανύπαρκτο για μας ή όντως ήρθε ως προφυλακισμένος???

Δηλαδή υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλοι δικαστές που τον είδαν από κοντά και έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στον Κορυδαλλό?? Ήμαρτον… (όπως μας έμαθε και ο Γέροντας να λέμε…)

Κρατούμενος Αντώνης Παπαδάτος και όλη η 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού>>.

σ.σ. Αλήθεια πότε θα διερευνηθούν οι ευθύνες για τη νομιμότητα της απόφασης και την εκτέλεση της προφυλάκησης του Γέροντα Εφραίμ, που είναι εξόφθαλμα δίατρητη αφού έχει καταπατήσει κατάφορα το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους; Πότε θα αναζητηθούν οι ευθύνες του νυν Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αρ. Κασμίρογλου για τα παραπάνω; Ειδικά, για τον τελευταίο αξίζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το ποιόν του χαρακτήρα του και τα πεπραγμένα του. Οψόμεθα. Ι.Ζ.