Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Oι Αμερικανοί ζητούν την χρήση Σούδα από την Ελλάδα, κατά της Συρίας!

Η Σούδα είναι η μοναδική βάση της Μεσογείου όπου μπορούν να εξυπηρετηθούν απόλυτα αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ

“Βολιδοσκόπηση” από ΗΠΑ για τη χρήση της βάσης της Σούδας έγινε προς του υπουργείο Εξωτερικών. Η “βολιδοσκόπηση” δεν αποτελεί επίσημο αίτημα, ωστόσο δείχνει ότι οι Αμερικανοί παρά το βρετανικό όχι εξακολουθούν να προετοιμάζονται στρατιωτικά για χτύπημα εναντίον της Συρίας. Και τώρα η Σούδα γίνεται ακόμη πιο σημαντική στα σχέδιά τους αν υποθέσουμε ότι η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι μείνει τελείως εκτός σχεδιασμών.


Η Σούδα είναι η μοναδική βάση της Μεσογείου όπου μπορούν να εξυπηρετηθουν απόλυτα αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ. Η ναυτική δύναμη πυρός θα είναι αυτή που θα έχει το πρώτο λόγο αν τελικά οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προχωρήσουν στο στρατιωτικό χτύπημα.

Η αναζήτηση συμμάχων γι΄ αυτή την επιχείρηση συνεχίζεται όπως είπε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας και η Ελλάδα μόνο με την παραχώρηση των σημαντικών διευκολύνσεων της Σούδας είναι σαφές ότι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους.

Στο ΥΠΕΘΑ η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Αβραμόπουλος θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα μετά την βρετανική άρνηση για συμμετοχή στην επίθεση. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι μπορεί “προς το παρόν η μηχανή μπορεί να “στόλαρε” αλλά το ενδεχόμενο επίθεσης είναι πάντα ανοιχτό”.