Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Καμμένος: «Να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της Συρίας»

Οι εξελίξεις στη Συρία κυριάρχησαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που επισκέφθηκε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε την εξής δήλωση:

«Συναντηθήκαμε με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Βενιζέλο, και συζητήσαμε κυρίως το θέμα της Συρίας, αλλά και τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Συμφωνήσαμε να υπάρξει μια ενημέρωση στη Βουλή των Ελλήνων και σε όλα τα κόμματα και στους βουλευτές από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών εντός των επόμενων ημερών, όπως προβλέπεται και όπως εξάλλου και ο ίδιος ζήτησε.
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να δούμε τις εξελίξεις στην περιοχή της Συρίας σε σχέση με τους χριστιανικούς πληθυσμούς, με το Πατριαρχείο της Αντιόχειας και παράλληλα να εξετάσουμε τις θέσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ συζητήθηκε και το θέμα της επίσκεψης του κ. Αντιπροέδρου την Πέμπτη στην Αίγυπτο. «Θεωρούμε και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι αυτή τη στιγμή έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία η επίσκεψη αυτή, ιδιαίτερα σε σχέση με την ενεργειακή πολιτική της χώρας και τον καθορισμό της ΑΟΖ. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της στη Βουλή, διότι και διάφορες απόψεις οι οποίες ακούγονται από μεμονωμένους παράγοντες από το γραφείο του πρωθυπουργού, αντί να βοηθούν να χαράσσεται μια εθνική γραμμή δημιουργούν προβλήματα» καταλήγει η ανακοίνωση.