Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Εβραϊκής καταγωγής η... Εύα Μπράουν, ερωμένη και σύζυγος του Χίτλερ! (Τι λέει γι' αυτό η Χρυσή Αυγή άραγε;)

Η Εύα Μπράουν, σύζυγος του Αδόλφου Χίτλερ, είχε εβραϊκές ρίζες, σύμφωνα με νέες αναλύσεις γενετικού υλικού (DNA) που διενεργήθηκαν για ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την προσεχή Τετάρτη από τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4.

Η θέση αυτή στηρίζεται στην ανάλυση μαλλιών από μία βούρτσα που βρέθηκε στο Μπέργκχοφ, στην κατοικία του Χίτλερ στη Βαυαρία όπου η Εύα Μπράουν πέρασε σημαντικό μέρος του χρόνου της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα μαλλιά της οι ερευνητές βρήκαν μια ειδική ακολουθία DNA που «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό» με τους εβραίους εσκενάζι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 80% του εβραϊκού πληθυσμού.


Στη Γερμανία πολλοί εβραίοι εσκενάζι μεταστράφηκαν στον καθολικισμό κατά τον 19ο αιώνα.

«Είναι μία προκλητική ανακάλυψη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έβρισκα ένα αποτέλεσμα που είναι εν δυνάμει τόσο καταπληκτικό», σχολίασε ο Μαρκ Έβανς, παρουσιαστής του “The Dead Famous DNA” του Channel 4.

Σύμφωνα με τους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, όλα δείχνουν πως τα μαλλιά που αναλύθηκαν ανήκουν πράγματι στην Εύα Μπράουν. Μοναδικός τρόπος για να αποδειχτεί αυτό επίσημα θα ήταν η σύγκρισή τους με το DNA των δύο απογόνων της, οι οποίες όμως αρνούνται να υποβληθούν σε έλεγχo.

Η Εύα Μπράουν ήταν για πολλά χρόνια η ερωμένη του Χίτλερ προτού το ζευγάρι παντρευτεί στις 29 Απριλίου 1945, την παραμονή της κοινής αυτοκτονίας τους στο μπούνκερ του φύρερ στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ