Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Δύο Ιταλοί δήμαρχοι προσφέρουν τους μισθούς τους για τη στήριξη του ελληνικού λαού

Συγκινητική και συνάμα αξιέπαινη κίνηση από δύο Δημάρχους της Ιταλίας οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν τους μισθούς τους για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Πρόκειται για το Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχο της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι και τον Τζοβάνι Μοσκατιέλο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι.
Οι δύο δήμαρχοι ευαισθητοποιημένοι από την τραγική κατάσταση  
στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από την οικονομική κρίση και την καταστροφική φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑ αποφάσισαν με αυτή τους της κίνηση να αποδείξουν ότι ακόμα υπάρχουν φίλοι της Ελλάδα και του ελληνικού λαού στην Ευρώπη.
Μάλιστα στην επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος  Γκάλντι  στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο αναφέρει τα ακόλουθα:

 «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».

Σε ανάλογο πνεύμα είναι και οι δηλώσεις του δεύτερου δημάρχου του Τζοβάνι Μοσκατιέλο ο οποίος αναφέρει ότι, «Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας».