Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Οι πράκτορες της Άγκυρας ζητούν εξέγερση των μουσουλμάνων της ... Αν. Μακεδονίας!

Την αποκοπή από το ελληνικό κράτος ζήτησε από τους μουσουλμάνους της Ανατολικής Μακεδονίας ο αντιπρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Συνομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανίων» Ιζέτ Αλτιντάς λέγοντας ότι «για τον Τούρκο, άλλος φίλος από τον Τούρκο δεν υπάρχει».

Στις εκδηλώσεις αυτές στο οροπέδιο Χίλια , μετείχαν ο πρόεδρος του Μειονοτικού-Εκπαιδευτικού και Μορφωτικού συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ και το Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης Δρ. Σεζγκίν Τανρικουλού, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ και ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς.


Ένα πρώτο ερώτημα είναι για ποιους μουσουλμάνους στην Α.Μακεδονία μιλάει; Γιατί πλην ορισμένων αθιγγάνων - και αν υπάρχουν κι αυτοί, δεν υπάρχουν άλλοι.

Η δήλωση αυτή, που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προσπάθειες έναρξης διαδικασιών κοσοβοποίησης της Δυτικής Θράκης έγινε κατά τη διάρκεια των αγώνων πάλης με λάδι που πραγματοποιήθηκαν στο οροπέδιο Χίλια.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο περιθώριο των αγώνων δεν παρέστη από την πλευρά των επισήμων κανείς παράγοντας της περιοχής μη μουσουλμάνος, γεγονός το οποίο ενθάρρυνε δηλώσεις με τις οποίες καλλιεργείται η διχόνοια και ο διαχωρισμός του μουσουλμανικού απο το χριστιανικό στοιχείο.

Ο Ιζέτ Αλτιντάς δήλωσε επίσης ότι «επιθυμώ να πω πως στηρίζουμε και είμαστε πίσω από κάθε αδερφό μας που δηλώνει πως είναι Τούρκος και ζει ως Τούρκος στην Δυτική Θράκη. Εμείς οι Τούρκοι που ζούμε στα Βαλκάνια πρέπει να έχουμε ενότητα και ομοψυχία».

Aυτά να τα βλέπει η κυβέρνηση που εγκαινίασε με κάθε επισημότητα το σπίτι-μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη και πανηγυρίζουν σε Καβάλα και Θεσσεαλονίκη για τα ... μπουρμπουάρ που αφήνουν οι Τούρκοι τουρίστες μετά την ουσιαστική άρση στους περιορισμούς της μετακίνησης

Στην ίδια εκδήλωση, παρών ήταν ο πρόεδρος των θρησκευτικών λειτουργών νομού Έβρου Αμπντουρραχίμ Κουρού, ο δήμαρχος του Ρουέν-Βουλγαρίας Ισμαήλ Οσμάν και ο αντιδήμαρχος του ο Σαμπρί Μεχμεταλή, ο πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ Καραχουσείν, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου”, ο διευθυντής της Γυμναστικής Ακαδημίας του πανεπιστημίου Αδριανούπολης Δρ. Ιλχάν Τοκσόζ και ο αντινομάρχης Αδριανούπολης Βαγιαζήτ Ταντς.

Τέλος, στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ στον δήμο Αριανών Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν και άλλοι .