Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Εκβιάζει και απειλεί (και με κάλπες) ο Βενιζέλος!

Βλέποντας ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, o Ευάγγελος Βενιζέλος εκβιάζει τώρα και απειλεί, προκειμένου να πετύχει (και για το θέμα αυτό!) την «κάλυψη» της κυβέρνησης...

Πανικόβλητος εν όψει της συζήτησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για σήμερα, ελπίζοντας ότι θα «τρομάξει» το Μέγαρο Μαξίμου. «Ή με καλύπτετε ή αποσύρω την εμπιστοσύνη μου στην κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές» είναι το μήνυμα που φέρεται ότι στέλνει ο επικίνδυνος τυμπανιστής, απειλώντας, στην απελπισία του, να μεταμορφωθεί σε... καμικάζι.


Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες η (για ακόμη μια φορά) επίδειξη αλαζονείας μέσα στη Βουλή, όταν ανέφερε τη φράση «ο πρωθυπουργός κι εγώ δώσαμε εντολή στους εμπλεκόμενους υπουργούς» και άλλα παρόμοια ευφυολογήματα, ενώ ακολούθησε η διαρροή της αλληλογραφίας του για το θέμα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο.

Σε μια προσπάθεια να στήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι του με ερωτήσεις που αναμένεται να του τεθούν για τα υποβρύχια και τη σύμβαση που είχε υπογράψει με τον Παπακωνσταντίνου, η (εφ' όλης της ύλης μάλιστα) συνέντευξη Τύπου του κ. Βενιζέλου θα γίνει παρουσία και των οικονομικών συντακτών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι όροι της επίμαχης σύμβασης «επέτρεψαν» στον Λιβανέζο επενδυτή Ισκαντάρ Σάφα «να μην παραδώσει τα σχεδόν ετοιμοπαράδοτα και πληρωμένα τέσσερα υποβρύχια που σαπίζουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά», παρότι «έχουν στοιχίσει στον ελληνικό λαό πάνω από 2,5 δισ. ευρώ».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση για την ώρα παρακολουθεί τη (με σπασμένα... φρένα) πορεία του κ. Βενιζέλου τηρώντας στάση αναμονής. Ο προβληματισμός ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο για το αν πρέπει ή όχι στην παρούσα φάση να συσταθεί εξεταστική επιτροπή είναι υπαρκτός. Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν κρύβουν την ανησυχία τους για «τυχόν ατύχημα» σε περίπτωση που ο κ. Βενιζέλος «ξεφύγει» εντελώς.

Σημειώνεται ότι κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση του αιτήματος απαιτούνται μόνο 151 «ναι», τα οποία μπορεί να μειωθούν και στα 120 (μίνιμουμ), εάν οι παρόντες είναι λιγότεροι από τους 300.

Οι πληροφορίες ήθελαν πάντως έναν σημαντικό αριθμό «γαλάζιων» βουλευτών δύσκολα να θέλει, σε κάθε περίπτωση, να συγχωρήσει τη συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου και να χρεωθεί παράλληλα αυτή τη σκανδαλώδη σύμβαση την οποία είχε καταγγείλει και αρνηθεί να ψηφίσει η Ν.Δ.

Μια πρώτη γεύση για το πού γέρνει η ζυγαριά των προθέσεων αναμένεται να δοθεί την Πέμπτη στην ενημέρωση που θα κάνει στις 10 το πρωί στο ΥΕΘΑ ο κ. Αβραμόπουλους στους βουλευτές της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής «για τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητάς του».

Εφημ. Δημοκρατία