Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Βρέθηκαν ..."Τα Γράμματα τού Πειρασμού". Το τρομακτικό βιβλίο του C.S. Lewis στα ελληνικά!

Picture
Το κλασσικό αριστούργημα τού C.S. Lewis "The Screwtape Letters", για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, από τον εκδοτικό οίκο Athos Press, σε ιστορική έρευνα, ελεύθερη απόδοση και προσαρμογή τού Γιώργου Γ. Σπανού.

Κάτω απ’ το μανδύα της σατυρικής αυτής ιστορίας, ο πολυμήχανος συγγραφέας της, που θεωρείται ένας από τούς μεγαλύτερους τού εικοστού αιώνα, έχει κρύψει ένα εξαιρετικό αλληγορικό λογοτέχνημα, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά ως "The Screwtape Letters", τον Φεβρουάριο τού 1942 στην Αγγλία, αφού είχαν προηγηθεί 31 συνεχόμενες εβδομαδιαίες δημοσιεύσεις (όσα και τα «Γράμματα») στην εφημερίδα “The Guardian” το 1941.

«Ένα σπινθηροβόλο και αληθινά πνευματικό βιβλίο, πραγματική ευχαρίστηση. Πρέπει να θεωρηθεί Κλασσικό» 
Guardian«Λειαντικό χιούμορ, συναρπαστικό στο διάβασμα»
Sunday Times

«Εξαιρετικό, πάντα επίκαιρο και προκλητικό»
Observer

"Εβδομήντα χρόνια πριν τα Wikileaks και τον Snowden,
o Lewis υπέκλεψε απ’ την Κόλαση την πιο σημαντική αλληλογραφία κατά της ανθρωπότητας 
και την έφερε στο φως...  
Την παραδίδουμε χωρίς λογοκρισία. 
Μπορείς να την αντέξεις;"
 Athos Press,NY 

Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από την αλληλογραφία τού Πειρασμού,
ενός ανώτερου ιεραρχικά δαίμονα που προσπαθεί με επιμονή, ειρωνεία και υπεροψία να καθοδηγήσει τον νεαρό ανηψιό του, το Σαράκι, στο πώς θα καταφέρει να διαβάλλει τη ζωή και τα πιστεύω ενός καθημερινού ανθρώπου - «ασθενή», ώστε να τον απομακρύνουν από τον Θεό και τους οικείους του, και να διασφαλίσουν την μεταθανάτια καταδίκη του.

Μέσα από τις έντεχνα ψυχογραφικές και πνευματικές του παρατηρήσεις, ο C.S. Lewis, αποφαίνεται για όλα τα διαχρονικά θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο σε προσωπικό ή κοινωνικό επίπεδο, όπως ο έρωτας, η αγάπη, η πνευματικότητα, η έπαρση, το χιούμορ, η λαγνεία κι ο πόλεμος δίνοντάς τους μία νέα διάσταση.

Το κλασικό αυτό αριστούργημα, εδώ και επτά δεκαετίες διασκεδάζει και διαφωτίζει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται στα ελληνικά με έναν τόσο σύγχρονο και προσαρμοσμένο τρόπο ώστε να διασώζονται πλήρως όλα τα νοήματα τού σοφού συγγραφέα -που είναι περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα από τα βιβλία και τα κινηματογραφικά έργα τής «Νάρνιας».

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει στο τέλος της, την αδημοσίευτη πραγματεία τού Καθηγητού Οξφόρδης–Συγγραφέα, Σεβ. Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστου Ware, «C.S. Lewis: Ένας Ανώνυμος Ορθόδοξος;» και ως επίμετρο, τα σχόλια για τη ζωή τού Lewis και την ιστορία πίσω από την Απόδοση τού έργου στην ελληνική γλώσσα, από τον Γιώργο Γ. Σπανό.

Το βιβλίο διατίθεται ήδη μέσω τού Amazon Canada
(https://www.amazon.ca/dp/0991265378/ref=sr_1_1…).